sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Tummat sämpylät





Ohje:
5 dl vettä
½ palaa hiivaa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä
2½ dl Semperin karkeaa jauhoseosta
2½ dl Schär Brot mix -jauhoseosta  

Liuota hiiva lämpimään veteen. Sekoita joukkoon psyllium ja anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon suola ja ruokaöljy. Vaivaa taikinaan jauhot vähän kerrassaan. Parhaan lopputuloksen saa vaivaamalla taikinan kunnolla yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan leivo siitä heti pellille sämpylöitä. Kohota hierottuja sämpylöitä 30 minuuttia ja paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...